Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 7. 2007

Petrákovo léto

Léto se rozběhlo do všech stran a Petrák se usídlil v jednom krámku s muzikou.Prodává cédéčka, spíš ale poslouchá hudbu a čumí na internet. Taky za ty mizerný peníze se nic jinýho ani nehodí dělat. Lidi totiž nechoděj a šéf je vcelkem v pohodě.Je to známej Petrákovy máti.Petrák si taky nechal zkrátit máňu a tak tedy prožívá léto roku sedm. Sedmička je šťastný číslo, takže proč ne.Taky chodí kouřit před krám a pozoruje ulici.

Dělat v krámě s muzikou to byl Petrákův sen.Vystřídal tedy knihy za muziku.Na čtyři hodiny denně.To jde. Jeho kamarád Townman zase maká někde ve skladu.Něco se holt dělat musí, když se má žít.A Petrák musí vyžít z mála, vlastně je furt bez peněz.Není ani na cigára a pivu už ani neví jak chutná. Ostatně Petrák má jedno z mála nekalících období.Holt musí.

Tak tedy žije a vír velkoměsta se jej něják netýká.Sedí si v krámu, poslouchá jidiš songy kapely Klezmatics a je mu celkem fajn.To je tedy Petrákovo léto po návratu z pakárny, kde mu bylo celkem fajn. Poznal tam dobrý lidi a na fesťáku taky jednu ženu.Ze začátku to vypadalo slibně,ale pak z lásky nebylo nic.To je holt Petrákův úděl.Samota. Už si zvykl a tak si jí užívá. Občas se vídá s Townmanem,je v krámu nebo doma sleduje televizi.Podivnej to život,ale co se dá dělat. Už ani nepíše, neb není z čeho čerpat. Má dojem,že nejlepší texty už napsal. Naflákal to na net a teď píše jen tak nazdařbůh.Žádná filozofie, žádná poezie, jen šeď stejných dní.I to je jeho úděl.V koutku duše však doufá,že se to změní.Tak mu to přejme:-)